Blogs

But first, champagne

Welkom terug lieve lezers.

Hij heeft even op zich laten wachten, maar hier is hij dan! Het tweede deel van ons klus avontuur.
Veel leesplezier!

Nog zo’n 1,5 week tot onze deadline…

Na wat wikken en wegen hebben we toch besloten er een andere keuken in te zetten, want een hoekkeuken is natuurlijk wel gewoon het mooist. Prima (dachten we), via marktplaats zal er vast wel iets te vinden zijn. En daar gingen we, naar België en naar Breda. Die in België was een lachertje, ergens achterin een garage stonden zo’n 15 keukens opgesteld, die bijna van ellende uit elkaar rolden (ja, op de foto’s leken de keukens als nieuw, anders waren we niet gaan kijken natuurlijk, haha). Gelukkig was de keuken die in Breda stond wel erg mooi, alleen was de opstelling anders dan bij ons. Maar goed, onze 4 klusjesmannen konden dit wel ombouwen tot een passende keuken.
Zo zijn er keukenkastjes in tweeën gezaagd om een passende kast te kunnen krijgen en zijn er wat delen verwisseld zodat de deuren de goede kant open konden en ga zo maar door.
Al met al, de keuken is niet onze droomkeuken, maar hij kan er mee door. We hebben hem in ieder geval wat op weten te leuken door wat accessoires zoals decoratieve snijplanken, keukenmessen en een kruidenrek te kopen.
(Tussen kerst en oud en nieuw komt onze nieuwe keuken trouwens!)

Dan de laminaat vloeren leggen.. ook een uitdaging. Marc en ik hebben beide geen klushanden. Maar goed, in je eigen huis kun je niet elke dag op pad terwijl iedereen bezig is. Dus daar gingen we, op les bij mijn oom. Maar, waar een wil is, is een weg zijn we achter gekomen. Marc en ik hebben samen, in bijna heel het huis de vloer samen gelegd! Af en toe hadden we het liefst elkaar onder de vloer gelegd, maar het is goed gekomen gelukkig!

Mijn vader en moeder hadden het behangen op zich genomen. Erg leuk, alleen kwam het behang op de bovenverdieping er met dezelfde vaart weer vanaf rollen. Dit houdt in dat er zo’n 8 rollen behang weggegooid konden worden (zonde!!) en Marc en ik ineens een andere kleur behang moesten uitzoeken omdat dit merk dus niet goed bleek te zijn. Marc vond dit allemaal geen probleem, ik vond het iets minder.. Maar de kleur die we nu hebben vind ik ook heel erg mooi hoor!

Al met al was het klussen een hele uitdaging. Het laatste weekend, de dag voordat de meubels geleverd zouden worden, moest de vloer beneden nog gelegd worden, en omdat wij allebei nog bij onze ouders woonden, moesten daar alle spullen nog gehaald worden. Ik geloof dat we de laatste dag met zo ongeveer 13 man in ons huis bezig zijn geweest. Maar we hebben het gered! Als afsluiter hebben we met het hele klusteam de champagne laten poppen om dit te vieren.  Rond 23.00 uur lagen we dan eindelijk lekker in bed, in ons eigen huis! EINDELIJK!

 

Ik ben benieuwd hoe het klussen jullie verging.
Viel bij jullie alles mee tijdens het klussen? Of hadden jullie ook wel wat tegenslagen?

Liefs, Huisje van Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.