Blogs

The beginning

Hallo, leuk dat je mijn eerste blog leest!

Eind juni 2017 hebben mijn vriend en ik de sleutel mogen ontvangen van ons eerste (koop)huis. Hier is ons avontuur dan ook begonnen, nou ja, eigenlijk een paar maanden vóór die sleuteloverdracht al, met onder andere het uitzoeken van de meubels. Hierover ga ik jullie dan ook vertellen in mijn eerste blog.
Veel lees plezier!

 

The struggle was real

Zoals de meeste van jullie wel zullen weten gaat er heel wat aan vooraf als je een huis gaat kopen. Zo moet je bijvoorbeeld kijken naar welke hypotheek je kunt afsluiten, maar het belangrijkste, je gaat op huizenjacht. Bij ons was de huizenjacht redelijk snel klaar, het tweede huis dat wij bezichtigd hadden, was hét huis waar we naar op zoek waren. Binnen een paar weken was alles dan ook geregeld en hadden wij het voorlopig koopcontract getekend.

En ja hoor, daar gingen we dan, met twee ontzettend verschillende smaken naar de eerste meubelzaken om te oriënteren. Natuurlijk had ik mijn stijl al heel vaak aan mijn vriend laten zien op o.a. Pinterest, maar ik wist dat wij totaal niet op één lijn zaten. Alles wat mijn vriend mooi vond (lees: iets te veel hoogglans wit in combinatie met glas) viel bij mij totaal niet in de smaak, ik was meer van het hout in combinatie met staal. Meer richting de industriële kant dus. Dit kon nog wat worden… Gaan we hier ooit uit komen samen?

Meubelzaak in, meubelzaak uit, en ja hoor.. Na wat wikken en wegen zijn we het dan toch eens geworden. Het wordt een combinatie van beide, een donkere boomstamtafel met stalen X-poten en een tv meubel van hoogglans wit. De stoelen voor aan de eettafel waren trouwens wel iets welke we beide gelijk mooi vonden. Evenals de bank, hier was dan ook geen twijfel over mogelijk. Alleen… tja, welke maat zouden we eigenlijk moeten nemen? Na lang passen en meten in ons hoofd, hebben we toch maar voor de grote maat gekozen, want ja, een lekkere grote bank is toch wel fijn. Met in ons gedachte ‘als het maar past…’

Ook moest er natuurlijk nog gekeken worden voor vloeren, en wat willen we eigenlijk op de muren? Mijn vriend was van huis uit gewend vloerbedekking op de slaapkamer te hebben, maar dit wilde ik absoluut niet. Ik dacht alleen maar aan al het stof dat daar uit zou komen. Gelukkig kon mijn vriend dat begrijpen en hebben we nu in heel het huis laminaat vloeren. Ook het uitzoeken van het behang was gemakkelijk, we wisten beide welke kleuren we wilden en hier waren we het dan ook gelijk over eens.

De meubels, vloeren en behang zijn allemaal besteld, nu alleen nog afwachten of het in het echt net zo mooi bij elkaar past als in onze hoofden. En of alle meubels (lees: maten van de meubels) wel goed passen in het huis.

Op 30 juni 2017 was het dan zo ver, ons klus-avontuur is begonnen, maar hierover vertel ik jullie volgende week verder in mijn tweede blog.

Vonden jullie het gemakkelijk om samen een huis in te richten?

 

Bedankt voor het lezen, en hopelijk tot volgende week!

Veel liefs,

Huisje van Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.