Blogs

We’ve got the keys

Hallo lieve lezers,

Dit keer vertel ik in mijn blog over hoe we samen met veel hulp, waar we heel blij mee zijn, ons huisje verbouwd hebben tot wat het nu is. Veel leesplezier!

Vrijdag 30 juni was het dan zover, de sleuteloverdracht. Rond 10 uur moesten wij bij het huis zijn om een laatste controle ronde te doen met de oude bewoners en de makelaar. Alles in huis klopte zoals we hadden afgesproken en hier waren we dan ook zo weer klaar. Daarna zijn we met zijn allen naar de notaris gegaan voor de sleuteloverdracht om de overdracht af te ronden.

“We hebben een eigen huis!”

En daar gingen we dan, zo trots als we waren, lieten we het huis zien aan onze ouders. Ook zijn we gelijk begonnen met klussen. Marc heeft gelijk een hamer gepakt en heeft een begin gemaakt aan het slopen van de felblauwe (ja je leest het echt goed) keuken. Wel was er een klein dingetje, Marc en ik hadden dat weekend wel een festival weekend gepland. Wat dus inhield dat wij niet lang konden klussen. Maar ons o zo fijne klusteam gaf daar niets om en is het hele weekend doorgegaan!

De muur bij de keuken moest eruit, omdat wij graag een open keuken wilden. Tijdens ons heerlijke weekendje kregen wij verschillende foto’s doorgestuurd om te zien hoe het er aan toe ging. De muur bij de keuken was er uit, het gat waar eerst de deur zat was dichtgemaakt, de vloeren waren eruit en de muren kaal.. En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Heel eerlijk? Wij voelden ons gigantisch schuldig dat wij lekker aan het feesten waren en in ons huis iedereen aan het klussen was. Maar goed, we hebben ons verstand op nul kunnen zetten en hebben heerlijk genoten van ons weekendje rust in een drukke periode die eraan zat te komen.

Wat ik helemaal vergeet te vertellen.. We hadden een deadline van 3(!) weken, volgens iedereen onmogelijk. Maar wie Marc en mij een beetje kent, weet dat wanneer wij iets in ons hoofd hebben, dit er ook niet zo snel meer uit gaat. O ja, wel nog een dingetje wat die deadline betreft, de meubels zouden deze dag geleverd worden. Dus hoe dan ook, het huis moest zo goed als klaar zijn.

Oké, weer terug naar het klussen. Het huis was klaar om op te gaan opbouwen. De eerste tegenslag was er al snel, bij het afhalen van het behang kwamen we erachter dat de muur mee kwam, dit houd in dat er een stucadoor moest komen. Maar.. eentje die gelijk diezelfde week kon komen? Dat was een uitdaging… Heel veel telefoontjes verder hadden we dan toch iemand gevonden die nog een plekje vrij had. En hij heeft ons heel fijn geholpen met het gladstrijken van de muren. Waar we alleen niet echt aan hadden gedacht is dat het natuurlijk ook nog een aantal dagen moest drogen. Stresssss!

We zitten nu ongeveer op de helft van de 3 weken. De andere 1,5 was ook nog erg leuk en vooral erg stressvol. Maar dit kunnen jullie volgende week lezen in een nieuwe blog.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot volgende week!

Liefs,
Huisje van Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.